30 Aralık 2014 Salı

Efsane-Marie Lu






Gerçek, Efsane'ye dönüşecek


Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısı olarak bilinen yerde şimdi Cumhuriyet adında, komşularıyla sürekli savaşan bir ülke vardır. Cumhuriyet'in seçkin sınıfından gelen on beş yaşındaki üstün yetenekli June, askerî bir dehaya sahiptir. İtaatkâr, hırslı ve kendini ülkesine adamış bu genç kız onun uğruna her şeyi yapmaya hazırdır. Fakir bir aileden gelen on beş yaşındaki Day ise ülkenin en çok aranan suçlusu ve bir devlet düşmanıdır. Kendisi gibi asker olan ağabeyi Metias öldürülünce June, Day'in peşine düşer. İnandıkları şeyler uğruna savaşan bu iki gencin kesi?en yolları, onları Cumhuriyet'in karanlık sırlarına götürecektir.


"Efsane, söylendiği kadar iyi olmakla kalmıyor, bunu kesinlikle hak ediyor." 

-The New York Times-

"Bir 'efsane' doğuyor." 

-USA Today-

"Bilimkurgu ve aksiyonun heyecanlı bir karışımı... Bu kitap Açlık Oyunları hayranlarına okumaya değer bir şey verecek." 

-Voya-

"Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, kıyamet sonrası dünyada geçen romantik bir gerilim… Efsane'yi elinizden düşüremeyecek ve kesinlikle unutamayacaksınız." 

-Kami Garcia-

"Farklı karakterleri, yüksek tansiyonu ve siyasi entrikalarla dolu ilgi çekici distopik bir dünya. Eğer Açlık Oyunları'nı beğendiyseniz bu kitaba bayılacaksınız." 

-Sarah Rees Brennan-
(Tanıtım Bülteninden)



Herkese Merhaba! Efsane'yi bitireli neredeyse 1 hafta oluyor, yorumunu daha yeni yazabiliyorum. Efsane için söyleyebileceğim ilk  şey etkileyici olurdu. Okuduktan sonra birsüre etkisinden çıkamadım. Başlarını pek sevemesemde sonradan kendimi kaptırdım. Okumak için elimde fazla kitap birikmemiş olsa gider hemen Deha'yı alırdım ama bunun için biraz daha beklemem gerekiyor.




Kitabın konusuna gelirsek;
Kitap iki farklı karakterin ağzından anlatılıyor. Biri June. June ülkedeki Denemeden tek tam puan alan bir deha. Üniversiteye yaşıtlarından erken başlar, yeteneklerinin ve zekasının farkında olduğu için burnu biraz havadadır. Anne babasını küçük yaşta kaybettiği için onu abisi Methias büyütmüş.

Diğer kişi ise Day. Day ise June'un aksine Deneme'yi geçememiş. Cumhuriyet'in en çok aranılan suçlusu.Yani kitaba adını veren Efsane'miz. Abisi John dışında ailesindekiler Day'in öldüğünü düşünmektedir. Day ailesinin salgına yakalandığını görünce onları kurtarmak için ilaç bulmaya çalışıyor.







*Azıcık Spoiler İçerebilir*

Hastaneye ilaç çalmak için gittiğinde June'un abisi Methias onu yakalamaya çalışıyor ve Day kaçmak için ona bıçak fırlatıyor ve Methias ölüyor. Abisinin ölümünden Day'in sorumlu olduğunu öğrenen June onu aramaya başlıyor. Ve bence hikaye buradan sonra güzelleşmeye başlıyor. Acaba nasıl karşılaşıcaklar? Ne olacak? diye diye kaç sayfa okudum bilmiyorum. Sonunda bir sokak dövüşünde karşılaşırlar. Buradan sonrasını daha fazla spoiler vermemek için anlatmıyorum.
*Spoiler Bitti*

Kitapta tek beğenmediğim nokta June ve Day'in yaşlarının 15 olmasıydı. Bence yaşlarına göre fazla olgunlardı. Ama yinede iki karakteride çok sevdim ben. Bu kitap daha önce okumadıysanız ve bu tarz kitapları seviyorsanız bence elinizi çabuk tutup okumaya başlayın. Elinizden bırakamaycağınıza eminim. 

2 yorum:

  1. Slm :) blogumda senin için bir mim var. Göz atarsan sevinirim :) http://onebetterdayy.blogspot.com.tr/2015/01/book-sacrifice-tag-yine-mimlendim-bu.html?m=1

    YanıtlaSil

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Recent Posts

The Eve Trilogy by Anna Carey Jennifer L. Armentrout || Frigid Jennifer L. Armentrout || Wait For You Kiera Cass || Beni Seç Colleen Hoover - Umutsuz Becca Fitzpatrick - Fısıltı Suzanne Collins - Açlık Oyunları Veronica Roth - Uyumsuz Delirium by Lauren Oliver Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor

Unordered List

Text Widget

Consectetuer

Popular

Blogroll

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Takipçiler

Comments

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Pages

Copyright © Kitap Kavanozu | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com