13 Eylül 2015 Pazar

Film Yorumu #1 Bir Rüya için Ağıt

Bu filmin yeri bende o kadar ayrıdır ki. Bakın bu benim agladıgım ilk ve tek film olabilir. Tamam tek değil ama diğerlerini saymıyorum cunku ben canım sıkkın oldugunda dram filmleri, hüzünçlü şeyler izleyen bir mazoşistim.

Bu film bize o kadar cok mesaj veriyor ki. 'Bagımlılık ustune ama sadece uyusturucu kullanırsanız bu olur kullanmayın' mesajlı bir film değil. Filmden cıkarılabilecek o kadar cok sey var ki.  Film sadece uyusturucu bağımlılığını degil, genel olarak bağımlılığı anlatmaktadır. televizyon bağımlılığı ve bunun hayatımıza
etkisi.

Sara kocasını kaybettikten sonra televizyon izlemekten başka hicbirsey yapmamaktadır, yanlızlıgını yitirmek için televizyona baglanmıstır, televizyon ona birnevi arkadaş olmuştur aslında. Ve birgün tv showuna cagırılır. Ve kocasının en sevdiği kırmızı elbisesini giyerek 'güzel' görünmek ister. Ama kilo aldıgı ıcın elbise olmamaktadır. Medya ve estetik algı dayatması, televizyonun hayatımızdaki etkisi ve hepimize dayattıgı güzellik anlayısına gore zayıf olan guzeldır. O yüzden zayıf olmalı, o elbiseye girmeli, formuna kavusmalıdır.Bunu kısa surede yapmak ıcın zayıflatıcı haplar kullanmaya başlar.

Sara'nın oglu Harry ise uyusturucu alabilmek ve onları satıp para kazanabilmek için sürekli annesinin televizyonunu satar. Sonunda Harry, sevgilisi Marion ve arkadaşı Tyrone uyuşturucuları satarak iyi para kazanırlar

Filmin sonunda bu dört kişi hayallerını gerçekleştirmek için o unutmak istediği şeylere daha çok saplanıyorlar ve bağımlılıklarının kurbanı oluyorlar.
Sara ve Harry bagımlılıklarının farkında değilken, Harry film sonunda iş işten geçtikten sonra farkına varır ama Sara hala farkında değildir,Marion bagimliligina yenik düşmüştür. Tyrone ise bagimliligindan ziyade para kazanip yükselme pesindedir. Film ise dördünün gerçekleştirmek istedikleri hayalleri göstererek biter. Sara zayıflamış ve istediği programa katılmıştır, Harry Marion'a, Tyrone bağımlı olduğu annesine, Marion da uyuşturucuya kavuşmuştur ama bunun ugruna biri kolunu, biri özgürlüğünü, biri bedenini, biri de aklını kaybetmiştir.

Bu film istediğimiz bazı seyler için katlandığımız dayanılmaz şeyler. para için, işe girmek için, prestij için, aşk için hayallerımıze ulasmak ıcın edindiğimiz bagımlılıkları,saplandıgımız bataklıgı konu alıyor. Bence izlemeniz gereken bir film.

Sonu her aklıma geldiğinde tuylerını diken diken eden bir film, 2-3 sene once arkadaşımla izlemiştik ve ikimizde etkisinden cıkamamıstık. 

Soundtrackına gelınce fılmı ızlemeyenlerın bıle bıldıgını dusundugum muzıgı var ve beni o kadar geriyor o kadar urpertiyor ki.... Müziğine de garip bi şekilde bayılıyorum. Herneyse efenim izleyin,izletin.

2 yorum:

  1. bir kitap aşığı olarak sizi tesadüfen buldum. çok başarılı bir blog olmuş elinize sağlık. amatör olarak yaptığınız bu blogdan para kazanmak isterseniz lütfen irtibat kurun. saygılar.
    tuncmert1515@gmail.com

    YanıtlaSil

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Recent Posts

The Eve Trilogy by Anna Carey Jennifer L. Armentrout || Frigid Jennifer L. Armentrout || Wait For You Kiera Cass || Beni Seç Colleen Hoover - Umutsuz Becca Fitzpatrick - Fısıltı Suzanne Collins - Açlık Oyunları Veronica Roth - Uyumsuz Delirium by Lauren Oliver Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor

Unordered List

Text Widget

Consectetuer

Popular

Blogroll

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Takipçiler

Comments

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Pages

Copyright © Kitap Kavanozu | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com